Stormachtige intocht Sinterklaas

Intocht 2016

Sint met hoofdpiet in de golfkar

Sinterklaas was er gelukkig op gekleed, maar het was onstuimig afgelopen zondag. Bij toeval had de goedheiligman een golfafspraak met Loes van Hall staan. Daarom had de Sint een sportpet op en werd hij in een golfkarretje gereden door de hoofdpiet. De mijter was ongetwijfeld weggewaaid met deze harde wind. Van golfen is het ook niet gekomen. De pieten hebben samen met wat kinderen nog geprobeerd een balletje te slaan, maar ook zij besloten de stokken weer op te bergen.

De Koninklijk Onderscheiden Harmonie leidde de optocht naar Herberg de Pol. De Sint reed niet vooraan mee, maar leek met de hoofdpiet een ware Max Verstappen en haalde tijdens de optocht iedereen in om toch bijna als eerste te finishen. Binnen in de feestzaal werd de goedheiligman welkom geheten door wethouder Wim Meulenkamp. Maar toen had de Sint aandrang en moest voor een sanitaire stop even weg. In die tijd probeerden piraten de schat van Sinterklaas te stelen. Gelukkig staken oplettende pieten daar een stokje voor en moesten de piraten voor straf een liedje zingen.

img-20161120-wa0035

Een volle zaal tijdens het ontvangstfeest in Herberg de Pol

Daarna vierden de aanwezige kinderen samen met de Sint en de zwarte pieten een groot feest. Er waren pepernoten in overvloed en alle aanwezige kinderen kregen uiteraard een cadeautje van Sinterklaas.

De Sint fluisterde de organisatie toe dat hij altijd graag Diepenheim aandoet. Hij sprak daarbij een speciale dank uit aan de Koninklijk Onderscheiden Harmonie, de PJO, de verkeersbegeleiders en de vrijwilligers van Herberg de Pol. Ook zonder hen zou de intocht niet zijn, zoals het afgelopen zondag was.

 

Sint met een fan op de foto

Sint met een fan voor selfie

 

Meer foto’s

Geplaatst in Geen categorie.