Fantastische eerste editie Deeps Survival

Ruim 130 basisschoolkinderen deden mee aan de eerste Deepse Survival die werd gehouden op zondag 9 juli jl. De kinderen liepen verdeeld over 47 teams door sloten, de Molenbeek, over en onder hindernissen door. Deze waren gebouwd door meer dan 30 enthousiaste vrijwilligers. Voor de kinderen tot en met groep 3 was de route ruim een kilometer lang met 15 hindernissen. De kinderen vanaf groep 4 kregen een uitdagender parcours van 4 kilometer met 25 hindernissen voor de kiezen. 

Maandenlang is er hard gewerkt aan het uitwerken van het idee om een survivalrun te organiseren in Diepenheim.  De dag voor de survival waren de vrijwilligers druk doende om langs het parcours verschillende hindernissen op te werpen. Dat varieerde van een apenhang tot een vrachtwagen met pallets, waardoor de jeugd en hun begeleiders moesten kruipen. Nijha plaatste een schitterende Sportcontrainer, waarin alle kinderen hun survival startten. Ook sloten en duikers, opgenomen in de route vormden samen een zeer uitdagend parcours. De brandweer zorgde aan het einde van de route voor (koud) grondwater voor een eerste schoonmaakbeurt voor de deelnemers en een grandioze slothindernis.

Aan de eerste Deepse Survival ging een maandenlange voorbereiding vooraf en is een eerste uitkomst van de samenwerking van diverse verenigingen in Diepenheim: Jeugd- en jongerenwerk Nooit Gedacht, Brandweer Diepenheim, Voetbalvereniging Diepenheim en de Schutterij. Tijdens het opbouwen hielpen meer dan 30 vrijwilligers en op de dag zelf waren zo’n 50 vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden. Ook de EHBO en de verkeersregelaarsgroep verleenden hun medewerking. Daarnaast kregen we van diverse landeigenaren en grondgebruikers toestemming om van hun land gebruik te maken. En zonder diverse sponsoren was dit evenement niet mogelijk. Allemaal hartstikke bedankt voor hun medewerking. Wij kijken op een fantastische Survivaldag terug. Foto’s en video’s vindt u op de facebookpagina van Nooit Gedacht Diepenheim.

Geplaatst in Geen categorie.