Geslaagde Lege flessenactie

Het was een drukte van belang bij het magazijn van Spar Kleis Diepenheim. Auto’s, volgeladen met lege flessen, werden via de parkeerplaats aan de zijkant van de Spar naar achteren gemanoeuvreerd. Soms met enkele centimeters ruimte met andere geparkeerde auto’s. Kinderen enthousiast springend, om te helpen of om een snoepje en drinken te ontvangen. Het was weer de eerste zaterdag van het jaar. Traditioneel de dag van de lege flessen actie.

En Diepenheim heeft massaal gehoor gegeven aan het dringende verzoek van Nooit Gedacht om veel te drinken. Maar vooral om te wachten met het inleveren van lege flessen. Vanaf 10 ’s morgens heeft een grote groep kinderen van 5 tot 12 jaar geholpen met het ophalen van lege statiegeldflessen. Zelfs met skelters en karren togen ze door Diepenheim om bij elk huis aan te bellen. Deden inwoners niet snel genoeg open, dan kwam opeens een blij kinderhoofd voor het raam te staan. Ongeduldig, maar elke keer met een grote lach. En hebben ze in al hun enthousiasme vergeten ‘dankjewel’ te zeggen? Dan hierbij alsnog een welgemeende en warme dank! We zijn blij dat u zoveel flessen/kratjes heeft meegegeven aan ons. Wij zullen de opbrengst inzetten om weer aantrekkelijke activiteiten te organiseren. Ook danken wij Albert Jan Kleis voor het beschikbaar stellen van zijn magazijn. En uiteraard alle kinderen en vrijwilligers, die de moeite namen om deze inzameldag tot een succes te laten worden!

Geplaatst in Geen categorie.