Koude, maar geslaagde smokkeltocht

De jeugd had zich massaal opgegeven voor de smokkeltocht. Afgelopen vrijdag was het zover. In groepjes van 5 verdwenen de kinderen met hun begeleiders in de nacht, om verborgen te blijven voor verschillende controleurs die de opdracht hadden gekregen de smokkelwaar in beslag te nemen.

De kinderen hadden ogenschijnlijk weinig hinder van de snijdende kou. Controleurs hadden des te meer ongemak van de koude avond. De ‘smokkelaars’ kregen de opdracht twee balonnen en een rijstewafel naar de finish te brengen. In hun ijver om zich te verstoppen werd een duik in een recent bemest grasland, of natte sloot niet gemeden. Dat was na afloop goed te ruiken in Herberg de Pol.

Bij terugkomst in de Pol was er nog een broodje knakworst voor de kinderen en hun begeleiders. Binnenkort tijdens een regulier Down Town-avond maakt de organisatie de winnaars bekend. Op Facebook zijn enkele foto’s gemaakt.

Geplaatst in Geen categorie.